Over ons

In maart 2016 begon Draagkracht Utrecht als fysieke winkel aan de Loeff Berchmakerstraat. 

Samen de huur dragen, samen de winkelopening dragen en natuurlijk je kindje dragen. Alles is samen dragen bij Draagkracht Utrecht.

Rosalie verhuurde verkoopruimte (een plank of kast) aan andere kleine ondernemers in babyspullen om zo samen een fysieke winkel te kunnen betalen. Zo was het bijvoorbeeld mogelijk om een klein cadeautje van een duurzaam merk of een handgemaakte broek/romper/jas te kopen. Daarnaast was er een ruimte om een kop thee te drinken, even naar de WC te gaan (heel fijn als zwangere) of om te voeden/kolven. Dit natuurlijk in combinatie met advies over dragen, draagdoeken en ergonomische draagzakken.

Na ruim 2 jaar barstte Draagkracht Utrecht een beetje uit haar voegen. Gelukkig was er snel een nieuw pand gevonden, 1 steeg verder. Op een toplocatie aan de Oudegracht gingen we verder! Veel meer ruimte!
Zowel voor meer ondernemers, maar ook om een speelhoekje in te richten en een samenwerking met Bella Bandita voor goede tweedehands kleding. En iedereen wist ons gelukkig nog te vinden.

Juli 2019 neemt Lizetta het stokje over van Rosalie. Er verandert niet heel veel, maar Rosalie kan zich hierdoor storten op haar passie: ontwerpen. 
Alles ging goed, tot in februari 2020 toch echt duidelijk wordt dat de winkels binnenkort moeten gaan sluiten en Nederland helemaal op slot gaat. Een aantal maanden sluiting red je nog wel als ondernemer, maar de aanhoudende maatregelen zorgen ervoor dat er niet genoeg mensen in de stad zijn en dit is voor alle (kleine) ondernemers te merken.
Toen is de keuze gemaakt om het huurcontract af te maken, maar de deuren te sluiten. En zo geschiedde op 22 november 2020...
Het einde van de fysieke winkel, van de shop-in-shop, van het enorm leuke samenwerken met verschillende draagconsulenten en andere ondernemers.

Per 1 december 2020 zet Lizetta de webwinkel in draagdoeken en draagzakken door en begint met consulten aan huis in de regio tussen Utrecht, Culemborg en Den Bosch. Hopelijk zullen er eind 2021 genoeg versoepelingen zijn dat er ook consulten bij Lizetta gedaan kunnen worden: alle voorraad te bewonderen, makkelijk bij het station en natuurlijk een goed draagadvies!

Door de komst van een derde kindje en een verhuizing een 'kleine' wijziging: Draagkracht goes North!

Tot augustus 2024 wordt de webshop voortgezet uit Scheemda, Groningen. Daarna gaan we helaas definitief sluiten!!!

Over

Draagkracht Utrecht
Parallelweg Oost 19c
Culemborg
KVK: 75448165
BTW: NL002288785B25

email: draagkrachtutrecht [at] gmail.com

tel: 0646156479

Openingstijden Winkel in Utrecht

De fysieke winkel is sinds 22-11-2020 gesloten

De webwinkel blijft bestaan

Draagconsulten zijn op afspraak mogelijk

Zie hier voor verdere details en om te zien op welke momenten er draagconsulenten aanwezig zijn

© 2018 - 2024 Draagkracht Utrecht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel